Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΧΟΡΟΣ ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ




Πραγματοποιήθηκε σήμερα 31/01, ο χορός του σωματείου μας με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση από τις συναδέλφισσες,τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Γραμματέας Συνδικαλισμού στους ΑΝΕΛ ο συνάδελφος Νίκος Δρίτσας

Γραμματέας συνδικαλισμού στους Ανεξάρτητους Έλληνες ανέλαβε ο συνάδελφος σιδηροδρομικός Νίκος Δρίτσας. Ελπίζουμε να εργαστεί από την νέα του θέση  για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον σιδηρόδρομο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα!


Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΠΕΡΙ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ




26/01/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


  Ζώντας σε μια περίοδο όπου το σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού σιδηρόδρομου μας επιβάλλει διαρκή επαγρύπνηση, η ελληνική κοινωνία παλεύει να ξεφύγει από τα μνημόνια, ενώ η Μεσόγειος συνεχίζει να ξεβράζει παιδικά πτώματα, σε μια τέτοια περίοδο προβληματισμού, το Σωματείο μας δεν ήταν δυνατόν να μην αφουγκραστεί το κοινό λαϊκό αίσθημα και να μην αντιδράσει όπως επιβάλλεται σαν ένα σύγχρονο Συνδικάτο.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΣ




Την Δευτέρα 1/2/2016 και ώρα 11.00 πμ θα συνεδριάσει το ΔΣ του σωματείου μας στα γραφεία της ομοσπονδίας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ



Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να υπαχθούν στην αγωγή για την παρακράτηση του 25%, παρακαλούμε να συντομεύσουν την παράδοση αυτών, διότι λήγει η προθεσμία.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΓΙΑ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



ΑΘΗΝΑ 18/1/2016  
        


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                 Η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ  καλεί όλα τα μέλη της να μετέχουν δυναμικά-αγωνιστικά  την Τρίτη 19/1/2016 στις τρίωρες στάσεις εργασίας από α) 5.00-8-00 πμ, β) 13.00-16.00μμ, γ) 21.00-24.00μμ που εξήγγειλε με το σωματείο των Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών κάτω από την ομπρέλα της ΠΟΣ, ενάντια στην ισοπέδωση όλων των αντεργατικών νόμων που προωθεί η κυβέρνηση με την αγαστή συνεργασία των τροικανών.
                




ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ
                      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ







Επιστολή απέστειλε ο Σύλλογος εργαζομένων επιβατών Προαστιακού όπου δηλώνει την συμπαράσταση του στους αγώνες των σιδηροδρομικών, καλώντας τους ταυτόχρονα να προσαρμόσουν τις ώρες των στάσεων σε ώρες που δεν πλήττονται οι εργαζόμενοι επιβάτες!





Ως  Σύλλογος Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), που αποβλέπουν μεταξύ άλλων στη βελτίωση του επιβατικού έργου και των συνθηκών εργασίας των εργαζόμενων στο σιδηρόδρομο. 

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Σωματείο γνωρίζοντας το πόσο σημαντική βοήθεια αποτελεί για όλους εμάς και τις οικογένειες μας το ασφαλιστήριο υγείας, ήρθε σε συνεννόηση με το σωματείο των μηχανοδηγών προκειμένου να καταθέσουμε από κοινού πρόταση στην διοίκηση για την προσωρινή παράταση του ασφαλιστηρίου, έως την οριστική επίλυση του ζητήματος!


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΑΘΗΝΑ, 14/1/2016

ΠΡΟΣ: ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ
            κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΣΑΜΠΑΡΛΗ

Κύριε Τσαμπαρλή,

Γνωρίζετε ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που καλύπτει εδώ και χρόνια το σύνολο των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει λήξει από 31/12/2015. Επειδή η οριστική λύση της ανανέωσής του μπορεί να απαιτήσει κάποιο χρόνο και προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην χάσουν τα ασφαλιστικά οφέλη που έχουν προκύψει από την πολυετή χρήση του, σας δηλώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε ολόκληρο το τίμημα του επόμενου τριμήνου, ευελπιστώντας σε οριστική λύση του προβλήματος.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου 08/01/2016 – Ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω στάσεων εργασίας


Δελτίο Τύπου 08/01/2016 – Ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω στάσεων εργασίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ) και σωματεία εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, θα πραγματοποιήσουν 3ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας με αρχή την Τρίτη 12/01/2016 και ανά συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, με τέλος την Πέμπτη 21/01/2016.
Λόγω των στάσεων εργασίας θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Συνεδρίαση Δ.Σ ΤΡΑΙΝΟΣΕ


  Για ακόμα μία φορά μέλη των σωματείων καθώς και της ΠΟΣ έδωσαν το παρόν στο Δ.Σ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αποτέλεσμα να αποτραπεί η υπογραφή της διεταιρικής σύμβασης.

Είναι αυτονόητο για εμάς καθώς και για όλους τους σιδηροδρομικούς ότι είμαστε αντίθετοι στην υπερψήφιση διεταιρικών συμβάσεων οι οποίες είναι ενάντιες στο δημόσιο συμφέρον.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ




ΑΘΗΝΑ 08/01/2016   
        


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το προεδρείο της ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά την σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις και δράσεις που εξήγγειλε η Π.Ο.Σ. ενάντια στην ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, ενάντια στις ατέρμονες διαδικασίες διαπραγμάτευσης για υπογραφή νέας ΣΣΕ και να καταγγείλει την έλλειψη προσωπικού καθώς και την απαξίωση του σιδηρόδρομου γενικότερα!
Το Σωματείο μας θα πραγματοποιήσει στάσεις εργασίας την Τρίτη 19/1/2016 και ώρες από 5.00 έως 8.00, 13.00 έως 16.00 και 21.00 έως 24.00.
Επίσης θα συμμετάσχει στην στάση εργασίας της ΠΟΣ που θα γίνει την Πέμπτη 14/1/2016 από τις 12.00 έως τις 15.00.


ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κινητικότητα για το τρένο στην Πελοπόννησο - Δηλώσεις του Προέδρου της ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ Παναγιώτη Κολοκοτρώνη



Οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης στηρίζουν την επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου στην περιοχή και η Περιφέρεια Πελοποννήσου του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο.
Η στήριξη καταγράφηκε σε χθεσινές συναντήσεις των δημάρχων και του περιφερειάρχη με στελέχη του Σωματείου Μηχανοδηγών.

Ευχαριστήρια επιστολή απο τον συνάδελφο Γ. Κόλλια

  31/12/15

             ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


                           Εύχομαι χρόνια πολλά, με υγεία σε εσάς
                                και τις οικογένειες σας.

                  Σας ευχαριστώ όλους, για το ενδιαφέρον
                          και την συμπαράσταση σας
                 σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο της
                          ζωής μου

                           Καλή χρονιά και χρόνια πολλά

                                   ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ 8/1/2016



 Λάβαμε και δημοσιεύουμε από τον συνάδελφο Ζαβογιάννη Βασίλη, Εκπρόσωπο των Εργαζομένων στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8/1/2016 στις 13:00 στον 6ο όροφο της Καρόλου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΣ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΜΚΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016


ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ



ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;
Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ; Η ΜΗΠΩΣ Ο ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΗΣ;

30/12/2015

Στις 23/12/2015 ως ΛΑΕ Σιδηροδρομικών βγάλαμε Δελτίο Τύπου για τα γεγονότα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την απαράδεκτη παρουσία της αστυνομίας. Σε αυτό καλούσαμε και τις άλλες πολιτικές οργανώσεις να πάρουν θέση. Πράγματι με ημερομηνία 29/12/2015 η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ/Σιδηροδρομικών εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου.

Το Δελτίο αυτό θα μείνει στην ιστορία, ως ένα άχρωμο, άοσμο ροζ κατασκεύασμα που βγήκε απλώς και μόνο για να μη τους κατηγορούν ότι δεν πήραν θέση.  Δεν καταγγέλλει την παρουσία της αστυνομικής δύναμης (άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ συνυπάρχει πλέον αρμονικά μαζί της) και αναγορεύει ως δικτάτορα των πάντων, τον εκπρόσωπο του ΤΑΪΠΕΔ, θέλοντας να μας πείσουν ότι αυτός είναι κάτι ξεχωριστό από την κυβέρνηση!!!

Από κει και πέρα το πρόβλημα τους είναι η προχειρότητα, η βιασύνη και «κάποιοι»  που κάθονται στις θέσεις τους και συνεχίζουν «απτόητοι», ερήμην της κυβέρνησης; Αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν το κατάλαβα. Οι κ. Θεοφανόπουλος, Ζηλιασκόπουλος, Αγιάσογλου κ.α. παρέμεναν στις θέσεις τους παρά τη θέληση της κυβέρνησης; Από τις 25 Γενάρη και μετά δεν εκτελούν εντολές της; Ο κ.  Παπαγεωργαντάς και ο κ. Πιτσιόρλας δεν εκτελούν εντολές της κυβέρνησης;

Κατόπιν οι συνάδελφοι μας διαβεβαιώνουν ότι παρότι ψήφιζαν και στηρίζουν την κυβέρνηση που ψήφισε και ψηφίζει όλα τα σχετικά νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου και παρότι θα κατεβάσει ακόμη και το στρατό για να περάσει τις αποφάσεις της, εκείνοι είναι υπέρ του ενιαίου σιδηροδρόμου, όπως είναι και υπέρ του δίκαιου ασφαλιστικού, υπέρ των ελεύθερων ΣΣΕ κ.α.

Η προσπάθεια τους να γελοιοποιήσουν έναν ολόκληρο κλάδο που παλεύει τόσο για τη δική του επιβίωση όσο και για τη διάσωση όλου του δικτύου βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο, όπου καλούν κυβέρνηση (!!!), υπουργείο (!!!) και ΤΑΪΠΕΔ(!!!) να πάρουν θέση για όλα αυτά!!!!!!!!!!!!!!!!! για τα οποία ευθύνεται ο Παπαγεωργαντάς και ο Χατζηπετρής!!!

Το μόνο που έχω να πω είναι, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ!!!
Ντρέπομαι γιατί με τους συντάκτες του κειμένου αυτού συνυπήρξα στην ίδια οργάνωση, στο ίδιο κόμμα. Δεν πιστεύω να υπήρξε στο παρελθόν παρόμοια ανακοίνωση υποταγής, υποτέλειας και γελοιότητας από άλλη πολιτική οργάνωση.

Για όσους δεν έχουν διαβάσει το Δελτίο Τύπου, το παραθέτω στη συνέχεια:

Δελτίο Τύπου Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών

Αθήνα 29/12/2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποπειράθηκε εν κρυπτό  να συνεδριάσει το βράδυ της Τρίτης στις 22/12 ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ  σε  δώμα  του Δήμου Αθηναίων.
 Η πρόσκληση δεν ήταν   του Προεδρεύοντα (μετά την παραίτηση του κ. Ζηλιασκόπουλου) αλλά  είχε την υπογραφή φέρελπη εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ, που απεδείχθει Βασιλικότερος του Βασιλέως.