Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

4/1/2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
το Σωματείο της ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε στο ετήσιο ΣτΑ του 2016 για την προκήρυξη τετραήμερων στάσεων εργασίας για θέματα υγιεινής, ασφάλειας και τροχαίου υλικού, προκηρύσσει αυτές για 10,11,12,και 13 Ιανουαρίου και σας καλεί να συμμετέχετε δυναμικά και μαζικά!
Δυστυχώς η κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον στις αμαξοστοιχίες για εργαζόμενους και επιβάτες είναι τραγική και μη ανεκτή περαιτέρω! Το σχεδόν μόνιμα προβληματικό τροχαίο υλικό σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που μετακινούνται με τον σιδηρόδρομο, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα, το οποίο καλείται καθημερινά να διαχειριστεί το προσωπικό Κίνησης και Ελέγχου. Ένα προσωπικό αποδεκατισμένο, κουρασμένο και αφημένο από τους αρμόδιους(;) στην τύχη του…
Άπειρες οι οχλήσεις του Σωματείου μας προς την διοίκηση όλο το προηγούμενο διάστημα. Υποσχέσεις πολλές, ουσία ελάχιστη. Έχουμε υποδείξει συγκεκριμένες λύσεις που θα βελτίωναν έστω και ελάχιστα την καθημερινότητα όλων μας, όμως εισπράξαμε μόνο «ΘΑ»…
Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε να προπηλακιζόμαστε εν ώρα εργασίας, λεκτικά ή φυσικά!
Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε τα εφόδια που πρέπει προκειμένου να ασκήσουμε όπως προβλέπει ο Κανονισμός την εργασία μας!
Δεν είναι δυνατόν να μεταφέρουμε εκατοντάδες επιβάτες με τρένα όπου χαρακτηρίζονται από σοβαρές ελλείψεις, όπως τουαλέτες, προβληματικός κλιματισμός κλπ.
Δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύει η ίδια η σωματική μας ακεραιότητα και κάποιοι να σφυρίζουν αδιάφορα!
Καλούμε την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να σκύψει με υπευθυνότητα πάνω από τα σοβαρότατα προβλήματα που ταλανίζουν έναν από τους πιο νευραλγικούς για την εταιρεία κλάδους της και να εφαρμόσουν μέτρα και λύσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες του ταξιδιού, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επιβάτες.
Ζητάμε την κατανόηση του επιβατικού κοινού και το καλούμε, παρά    την όποια ταλαιπωρία πιθανόν υποστεί, να σταθεί δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα ο οποίος είναι για το κοινό συμφέρον. Αγωνιζόμαστε και οραματιζόμαστε ένα Σιδηρόδρομο σύγχρονο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας, που θα λειτουργεί με επαγγελματίες Σιδηροδρομικούς και
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Ο σιδηρόδρομος για μας παραμένει δημόσιο αγαθό το οποίο και οφείλει να παρέχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες προς όλους! Για να λειτουργήσει όμως έτσι,  χρειάζεται τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων μας!!!


Ο Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας

           Παν. Κολοκοτρώνης                                   Κων. Σκουτέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου