Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ








ΑΘΗΝΑ 9/3/2017
                                                                                                                              ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ: 2996

     ΠΡΟΣ:  Διευθύνοντα Σύμβουλο

            Με αφορμή την τελευταία σας απόφαση η οποία αφορά στην λειτουργία των  γραφείων προσωπικού κατά την διάρκεια των Σαββατοκύριακων και αργιών,  θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:
            Με απόφαση της διοίκησης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και για πρώτη φορά στα σιδηροδρομικά χρονικά τα γραφεία διαχείρισης προσωπικού αμαξοστοιχιών παρέμειναν κλειστά. Επισημαίνουμε ότι τα γραφεία αυτά εργάζονται υπερωριακά προκειμένου να καλύπτουν το προσωπικό που απασχολείται επί των αμαξοστοιχιών σε 24ωρη βάση, 365 μέρες τον χρόνο. Με την απόφαση σας αυτή προκύπτουν θέματα κάλυψης των αμαξοστοιχιών σε έκτακτες περιπτώσεις (π.χ. ασθένεια, αδυναμία ανάληψης υπηρεσίας, περιπτώσεις δρομολόγησης έκτακτων αμαξοστοιχιών κλπ.). Σας υπενθυμίζουμε ότι στο υφιστάμενο κύκλωμα δεν προβλέπονται εφεδρείες και επιφυλακές για το προσωπικό του  Κλάδου Κίνησης και Ελέγχου Αμαξοστοιχιών.
             Επιπλέον τονίζουμε ότι τα γραφεία αυτά λειτουργούν και σαν κεντρικά γραφεία είσπραξης των εσόδων που προκύπτουν από την πώληση εισιτηρίων επί των αμαξοστοιχιών τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Σας επισημαίνουμε ότι βάση κανονισμού τα έσοδα πρέπει να αποδίδονται το πολύ σε 2 ημέρες και μάλιστα υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι έχουν ελεγχθεί πειθαρχικά κατά το παρελθόν με βάση το συγκεκριμένο άρθρο. Με την δική σας απόφαση καταστρατηγείται το συγκεκριμένο άρθρο του κανονισμού, επιμηκύνοντας το συγκεκριμένο χρονικό όριο έως και 5 ημέρες κατά περίσταση. Επιπλέον δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι ασφαλείας για το προσωπικό της Κίνησης το οποίο υποχρεούται να μεταφέρει επάνω του σημαντικό χρηματικό ποσό για ημέρες.
            Συνεπώς η αναγκαιότητα της λειτουργίας των συγκεκριμένων γραφείων κρίνεται απαραίτητη και σας ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία τους, σε καθημερινή βάση, ανεξαρτήτως αργιών, για όλες τις ώρες που διεξάγεται κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών.                                                                            
                                                                 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           ΠΑΝ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ                                                      ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου