Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ 20/7/2017







20 Ιουλίου 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και αρκετούς μήνες η Διοίκηση ταλαιπωρεί επιβάτες και προσωπικό με μεγάλες καθυστερήσεις αναχωρήσεων και αφίξεων των αμαξοστοιχιών. Εκτός από τα «παραδοσιακά» προβλήματα των μηχανών και τροχαίου υλικού, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, των προβλημάτων της υποδομής και πολλών άλλων,  έχουν προστεθεί οι έκτακτες «τακτικές» καταργήσεις δρομολογίων και τα προς ολοκλήρωση έργα. Ειδικότερα στον ΣΣ Αθηνών, ενώ όλοι διαβεβαιώνουν το προσωπικό, το συνδικάτο και τους επιβάτες για την ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου, αυτή αλλάζει συνεχώς! Ωστόσο η Διοίκηση λειτουργεί τις νέες αποβάθρες με ελλείψεις και αυξημένη επικινδυνότητα, εκνευρίζοντας τους επιβάτες και αποσυντονίζοντας το προσωπικό με ένα αλαλούμ τρένων – επιβατών και σκαπτικών μηχανημάτων!

Για να απαλύνει την ταλαιπωρία των επιβατών, αντί να κάνει παρεμβάσεις στοχεύοντας στην βελτίωση της εξυπηρέτησης, αποφάσισε να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων μέσω παρεμβάσεων στην τιμολογιακή πολιτική των επιβατικών μεταφορών! Παρεμβάσεις οι οποίες καταργούν ουσιαστικά το ΤΕΠ, όπως η μείωση του ορίου ηλικίας στα νεανικά εισιτήρια, η κατάργηση των εκπτωτικών web tickets, των οικογενειακών καρτών & της έκδοσης εισιτήριων επιστροφής επί των αμαξοστοιχιών από κλειστούς σταθμούς. Ίσως να έχει προβεί και σε άλλες καταργήσεις του ΤΕΠ που δεν γνωρίζουμε διότι δεν υπάρχει καμία εγκύκλιος ενημέρωσης!
Επιπρόσθετα, σε ερώτηση επιβατών για την κατάργηση των εισιτηρίων επιστροφής, απαντά πως προχώρησε σε αυτήν την απόφαση, λόγω παραποίησης εισιτηρίων! Καλούμε τη διοίκηση εάν έχει στοιχεία που αποδεικνύουν την όποια παραποίηση να πράξει τα δέοντα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά. Άλλως η απάντηση αυτή αποτελεί εφαρμογή της παροιμίας «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι» και προσβάλει τους επιβάτες (οι οποίοι τιμωρούνται κιόλας πληρώνοντας μεγαλύτερο εισιτήριο) καθώς και το προσωπικό των αμαξοστοιχιών με εικασίες, καταδεικνύοντας την νέα άποψη περί άσκησης διοίκησης «η Διοίκηση δεν φταίει ποτέ, για τις δικές της ελλείψεις και για τα δικά της λάθη, ευθύνεται το προσωπικό και ενίοτε οι επιβάτες».
Ας μας απαντήσει όμως η Διοίκηση που αποσκοπεί με τις άνωθεν αποφάσεις και με ποια κριτήρια έχουν αυτές ληφθεί. Στοχεύει τελικά στην αύξηση της επιβατικής κίνησης, στην αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας με τη διατήρηση της ίδιας επιβατικής κίνησης ή μήπως στοχεύει στη μείωση και της κίνησης και των εσόδων; Έχει γίνει ανάλυση της αγοράς και του ανταγωνισμού για να ληφθούν αυτές οι αποφάσεις; Μάλλον δεν γνωρίζει ότι την ίδια στιγμή στον ΣΣ Θεσσαλονίκης λειτουργεί γραφείο οδικών μεταφορών με οικονομικά πιο συμφέρουσες προτάσεις για τον επιβάτη ή δεν την ενδιαφέρει. Διαφορετικά δεν θα προχωρούσε ουσιαστικά σε αύξηση των τιμών στα εισιτήρια εν μέσω οικονομικής κρίσης, στερώντας από την εταιρεία το κοινωνικό της πρόσωπο!
Καταλαβαίνουμε το ζήλο της Διοίκησης, ενόψει και της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος να δείξει ότι έχει κάνει έργο, την ενημερώνουμε όμως ότι, η εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ακόμα περιουσία του ελληνικού λαού και αντί να αναλώνεται σε αλλαγές επί των αλλαγών (στο οργανόγραμμα, στην τιμολογιακή πολιτική επιβατών και εμπορευμάτων κ.α.) ας αφιερώσει λίγο από την ενέργεια της στο κύριο καθήκον της, την εξασφάλιση της βέλτιστης  λειτουργίας των τρένων! Σε αυτή την προσπάθεια θα μας βρει σύμμαχους και υπέρμαχους υποστηρικτές.
Στην διαφαινόμενη όμως προσπάθεια απαξίωσης και πλήρους κατάρρευσης της εταιρείας, έτσι ώστε οι νέοι ιδιοκτήτες να φαντάζουν για προσωπικό και επιβατικό κοινό ως αναγκαίο κακό, δεν είμαστε ούτε σύμμαχοι ούτε υποστηρικτές!
Ας σταματήσει λοιπόν να πολεμά τον εαυτό της και να νομίζει ότι την πολεμούν οι άλλοι, γιατί καμία διοίκηση, ούτε η παρούσα ούτε η μελλοντική, δεν μπορεί να πετύχει αντιμετωπίζοντας επιβάτες, πελάτες και προσωπικό ως εχθρούς!

Ο Αντιπρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας
  
    Γ. Αντωνίου                                                        Κων. Σκουτέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου