Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση

Για επικοινωνία και αποστολή σχολίων προς δημοσίευση peptrainose@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ


«θύματα της αδιαφορίας των αρμοδίων»
Την απαράδεκτη αδιαφορία των αρμοδίων για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό καθημερινής ανάγκης που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών που ταξιδεύουν καθημερινά με τρένο, τονίζει με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.
"Δε νοείται ένας άνθρωπος να εξυπηρετεί 400 άτομα σε 5 βαγόνια, τι θα γίνει σε περίπτωση ατυχήματος το έχετε αναλογιστεί αυτό;" επισημαίνει ο Γιώργος Κατσιαντώνης που ζητά από τον αρμόδιο Υπουργός να τηρήσει το Νόμο περί άρτιας στελέχωσης της κάθε αμαξοστοιχίας, με την εξασφάλιση ανθρώπινων πόρων για την ορθή λειτουργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και την πλήρη διασφάλιση για ασφαλείς μεταφορές του επιβατικού κοινού με το σιδηρόδρομο.
Η ερώτηση του Γιώργου Κατσιαντώνη έχει ως εξής:
Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό καθημερινής ανάγκης καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Κολοκοτρώνης, ο οποίος χαρακτηριστικά αναφέρει ότι αποτελεί άμεση και ανελαστική ανάγκη η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προβεί σε προσλήψεις τουλάχιστον 300 ατόμων,

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Συνέντευξη του Προέδρου του Σωματείου ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ραδιόφωνο του ALPHA 989

Στο link που ακολουθεί υπάρχει ολόκληρη η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ραδιόφωνο του Alpha 989.

http://www.alpha989.com/LivePlayer.aspx?a_id=1346&intrv=76149

Δικαίωση για την συνάδελφο που δέχθηκε επίθεση στον Προαστιακό



Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η δίκη που έλαβε χώρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων για το τελευταίο περιστατικό βιαιοπραγίας (ενός εκ των πολλών) στο τμήμα του προαστιακού από το Κιάτο έως το Αεροδρόμιο.

Η ποινή που επιβλήθηκε στην κατηγορουμένη είναι 12 μήνες χωρίς αναστολή και αποτελεί μία ηθική δικαίωση τόσο για την συνάδελφο μας που δέχθηκε την επίθεση όσο και για το προσωπικό κίνησης στο σύνολο του που τις περισσότερες φορές αφήνεται από τους αρμόδιους στο έλεος αντίστοιχων βίαιων συμπεριφορών.

Φυσικά η δικαίωση αυτή δεν λύνει ως δια μαγείας το πρόβλημα, αντιθέτως δε, τονίζει την δυσκολία της κατάστασης που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι συνάδελφοί μας που εργάζονται στην πρώτη γραμμή σε ολόκληρο το δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ καθιστά επιτακτική ανάγκη την άμεση λήψη μέτρων πρόληψης (όπως στελέχωση των αμαξοστοιχιών με προσωπικό) και όχι καταστολής.

Κατόπιν ενεργειών του Σωματείου μας την συνάδελφο συνόδευσε στο δικαστήριο δικηγόρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ εκφράζοντας παράλληλα διαμαρτυρία για το συμβάν καθώς και συμπαράσταση στην συνάδελφο, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος και ο Γ.Γραμματέας του Σωματείου καθώς και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και άλλοι συνάδελφοι.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στην συνάδελφο καθώς και σε όλους όσοι έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν. 

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
13/02/2017

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι. Την 01/02/2017 δημοσιεύσαμε την ανακοίνωσή μας μέσω της οποίας καταγγέλλουμε την παρωδία ανταλλαγής εξώδικων και δελτίων τύπων ανάμεσα στην ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να επανέλθουμε ώστε να καταστίσουμε σαφές στο σύνολο του προσωπικού τόσο τις θέσεις μας όσο  και το ανέντιμο παιχνίδι που συνεχίζεται να πραγματοποιείται στις πλάτες των εργαζομένων.
Πάγιες διεκδικήσεις της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ αποτελούν τα κάτωθι:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ





ΑΘΗΝΑ 13/2/2017  
        


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                 
Το ΔΣ της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε ομόφωνα και προχωρά σε στάσεις εργασίας την Τρίτη και Τετάρτη 14 και 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρες 05.00 έως 08.00 και 21.00 έως 24.00, διαμαρτυρόμενη για θέματα υγιεινής και ασφάλειας καθώς και για θέματα κατάστασης τροχαίου υλικού.
Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις του Σωματείου.
                


ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ



ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
          Της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ), που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Ομηρίδου Σκυλίτση, αριθμ. 19 και εκπροσωπείται νόμιμα.

 Π Ρ Ο Σ
          Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3, και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1.                Τον κο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Σπίρτζη.
2.               Τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, - Πλ. Βικτωρίας, αριθμ. 7 και εκπροσωπείται νόμιμα.
------------------------------------------------------------------------
          Σε συνέχεια της από 22-12-2016 Εξώδικης Διαμαρτυρίας - Γνωστοποίησης Στάσης Εργασίας, την οποία σας είχαμε κοινοποιήσει νόμιμα και εμπρόθεσμα, σας ενημερώνουμε, ότι θα πραγματοποιήσουμε τις προαναγγελθείσες επαναλαμβανόμενες τρίωρες        στάσεις εργασίας του συνόλου του προσωπικού μας την 14-02-2017 και 15-02-2017 και κατά τις ώρες 05:00 – 08:00 και 21:00 – 24:00.    

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΑΘΗΝΑΣ



Νέο κρούσμα βίας εναντίον συναδέλφου μας στην γραμμή του προαστιακού στο τμήμα Κιάτου - Αεροδρομίου. Η συνάδελφος δεν εχει κάτι το ανησυχητικό ενώ πήγε στο νοσοκομείο για όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Το άτομο το οποίο ενεπλάκη στο περιστατικό έχει συλληφθεί και θα κινηθούν εναντίον του όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Το σωματείο μας θα ανακοινώσει αύριο τις ενέργειες που πρόκειται να κάνει.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΘΗΝΑ, 01/02/2017

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

       Συντελέστηκε το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αποτέλεσμα των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων με τη σφραγίδα της σημερινής ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ κυβέρνησης. Προπαγανδίστηκε πολύ καλά από τις αστικές δυνάμεις τα τελευταία χρόνια με σιγόντο τις κυβερνητικές παρατάξεις ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ - ΔΙΚΤΥΟ η απαξίωση του σιδηροδρόμου και των σιδηροδρομικών στη συνείδηση του λαού.
Αποτέλεσμα αυτής της απαξίωσης, ήταν η εφαρμογή της αντιλαϊκής τους πολιτικής. Κλείσιμο γραμμών, διωγμός σιδηροδρομικών και τέλος «ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ» ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΣ 02/02/2017



ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΘΗΝΑ 02/02/2017
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που βγάλαμε την συνδικαλιστική παράταξη της ΑΣΚ, μέλος του Δικτύου Σιδηροδρομικών και παρακλάδι του Σύριζα στην ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τον λήθαργο της! Η παράταξη που δεν μπήκε στον κόπο να βγάλει μια ανακοίνωση, ούτε όταν καταργούνταν τα δρομολόγια «λόγω κακοκαιρίας», ούτε όταν υπογραφόταν η σύμβαση πώλησης της εταιρείας, ασχολήθηκε να απαντήσει στην ανακοίνωση μας η οποία καταφερόταν εναντίον της Διοίκησης του κ. Τσαλίδη και Θεοχάρη, θέτοντας εύλογους προβληματισμούς προς το Προεδρείο του Σωματείου μας, από το οποίο δεν εξαιρέσαμε κανέναν, ούτε καν την παράταξη μας!

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ



ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ (της ΕΣΑΣ…)

1/02/2017

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΕΣΑΣ που αφορούσε την συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου μας με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Και αν πραγματικά δεν φλέρταρε ως κείμενο τόσο πολύ με την φαιδρότητα, θα προκαλούσε σίγουρα θλίψη και απογοήτευση…
Κατηγορείτε συνάδελφοι της ΕΣΑΣ το Προεδρείο, στο οποίο φυσικά συμμετέχει κανονικότατα ο Αντιπρόεδρος που ηγείται της ΕΣΑΣ, γιατί «πραγματοποίησε συνάντηση με τους υβριστές του». Κι εδώ ξεκινάει ο παραλογισμός! Ουδέποτε καμία παράταξη έθεσε θέμα προκειμένου να μην συναντηθούμε με την διοίκηση για να συζητήσουμε το τόσο σοβαρό θέμα που είχε προκύψει! Αντιθέτως το Προεδρείο είχε συναντηθεί και συσκεφθεί δύο ώρες πριν την προκαθορισμένη συνάντηση με την διοίκηση, προκειμένου να καθορίσει από κοινού και σε πλήρη ομοφωνία, την στάση που θα κράταγε στην συνάντηση. Όπερ και εγένετο…